Har dom tjänat pengar

Minns ni hysterin med att köpa på sig så mycket toalettpapper som man bara kunde?

Folk slogs över toapapper, som om de vore mat eller vatten och nu sitter säkert en jäkla massa folk med årsförbrukningar av papper, vilket är helt sjukt.

Under hysterin så fanns det en skola som bestämde sig för att dra nytta av det, tanken var att tjäna pengar till klassen genom att sälja just toalettpapper, men hur gör man det? ta kontakt med en fabrik? De har ju fullt upp så det var inte aktuellt. Inte heller var det aktuellt att åka till affären och köpa det, det var ju kaos.

De kontaktade dugnaden och sen var det bara att köra. En hel klass, 22st delade upp sig i olika områden för att knacka dörr, tror ni att de sålde något? Svar ja, de sålde som aldrig förr och innan dagen var slut så hade de sålt slut på allt, det som vanligtvis tar en till två veckor att sälja.

Visst, de kunde inte åka någonstans på grund av rådande situation, men pengarna finns och jag kan tänka mig att det påbörjat planeringen.

Magiskt när folk tänker utanför boxen.

Visst kan du ställa det här

För ett tag sedan kom det in ett par ungar till oss, säkert 10 – 12år och undrade om de kunde lämna en lapp vid disken så folk kunde skriva upp sig och beställa toalettpapper.

Toalettpapper? vem vill köpa det i en golfklubb frågade jag? 

Inte vet jag svarade ena av dom, men om vi lämnar lappen här så folk kan beställa så tar vi ju reda på det?

Vilket svar, tänkte jag, klockrent. Absolut, lämna ni lappen här, men jag lovar inget och ni får hämta upp det som senast på söndag, deal?

De lämnade lappen och gick sin väg, efter 1 dag var det fortfarande ingen som hade skrivit upp sig, vilket var precis som jag trodde, men för att de inte skulle kamma hem noll så skrev jag upp mig, vi behöver ju alltid toalettpapper så varför inte?

Dagarna gick och jag tänkte inte mer på det, förens söndagen, då de dök upp.

Stackarna tänkte jag, 1 enda kund och den kunden var jag… De lös upp när de tog pappret, Oj, det var en hel del sa ena? ja, svara jag, det var vi som beställde. 

Ja, ni och 12 andra. 

Tolv andra? får jag kika? Mycket riktigt, det var en hel del som hade beställt vilket chockade mig.

De berättade att detta skulle hjälpa dom att tjäna pengar till föreningen för att köpa nya saker.

Kul när man kan hjälpa till.

Leave a Reply

Your email address will not be published.