Ett riktigt intressant möte


Ni vet väl om att det finns olika typer av kikare. För mig som är golfälskare är ju laserkikaren det mest optimala. Denna används för att mäta avståndet till flaggans nuvarande position och underlättar väldigt mycket för mig och min golf. Men det jag häromveckan fick uppleva var något helt annorlunda. 

Ute på golfbanan fick jag syn på en man som stod med ett stort stativ och en stor kikare som tydligen heter “tubkikare” denna används för att man stadigt skall kunna studera fåglar och andra djur i naturen. Just denna dagen var det väldigt tjockt med folk på banan vilket förmodligen berodde på det fantastiska vädret vi hade. Detta gjorde att det var lång väntetid för att få spela ut på hål 13. Vilket var en fantastiskt tur i oturen. 

För jag fick möjligheten att samtala med mannen som visade sig vara en fågelskådare från Tyskland som tagit sig hela vägen hit för att studera en viss fågel. Denna fågeln fanns tydligen enbart i detta området kring golfbanan. 

Väldigt intressant hur olika intressen man har, tur är väl det annars hade det alltid varit fullt på golfbanan och jag hade inte haft möjlighet att spela lika mycket som jag gör nu för tiden. 

Men jag fick iallafall chansen att kika i tubkikaren och wow vad häftigt det var, vi lyckades dock inte lokalisera den fågeln som mannen studerade. Men jag såg en fin hackspett som satt på ett träd och hackade.

Kul upplevelse på en fin sommardag. Golfen då? undrar ni säkert, det gick skit som vanligt. Men vad gör väl det ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.